Uhkakeskus

Uhat kehittyvät nopeasti. Kyse ei enää ole pelkästään viruksista. Myös vakoiluohjelmien, troijalaisten, matojen, piilohallintaohjelmien, bottien ja tietojenkalasteluyritysten määrä kasvaa jatkuvasti. Haittaohjelmien laatijat yrittävät jatkuvasti parannella koodiaan ohittaakseen erilaiset turvatoimet. ESET-uhkakeskus sisältää resursseja, joiden avulla on helpompi ymmärtää kehittyviä uhkia ja niiden vaikutusta liiketoimintaan. Lisäksi uhkakeskus sisältää tietoja siitä, miksi ennakoiva suojaus on niin tärkeää.
  • APWG:lle tammikuussa 2008 raportoitujen tietojenkalasteluyritysten kokonaismäärä oli 29 284, mikä oli yli 3 600 edellistä kuukautta enemmän (lähde: Anti-Phishing Working Group)
  • Vuonna 2007 Yhdysvalloissa 3,6 miljoonaa aikuista menetti tietojenkalasteluhyökkäysten seurauksena yhteensä 3,2 miljardia dollaria (lähde: Gartner, Inc.)
  • Joka kymmenes Internet-sivusto on "drive-by"-haittaohjelmien saastuttama. Näillä tarkoitetaan haittaohjelmia, jotka asentavat itsensä automaattisesti sivustolla vieraileviin tietokoneisiin (lähde: Google research, 2007)
  • Haittaohjelmien aiheuttamat taloudelliset vahingot vuonna 2006 olivat maailmanlaajuisesti yli 13 miljardia dollaria, mikä on 10 miljardia enemmän kuin vuonna 1997 (lähde: 2007 Malware Report, Computer Economics)
Lue blogi
Seuraa meitä Twitterin avulla
Kuuntele meidän podcast

Tarkista tietokone verkossa ilmaiseksi

Turvallisuusvinkkejä