Windowsin virheilmoitus ”Virhe kirjoitettaessa levylle”

ESET-ohjelmiston asennuksen yhteydessä voi toisinaan tulla näkyviin Windowsin virheilmoitus ”Virhe kirjoitettaessa levylle”. Tämä virhe liittyy yleensä johonkin seuraavista syistä:
  • Käyttöoikeudet eivät riitä tilapäiskansioon kirjoittamiseen
  • Käyttäjä ei ole kirjautunut järjestelmänvalvojan oikeuksin
  • Levyllä ei ole riittävästi tilaa
  • Jokin tilapäiskansioista puuttuu
  • Vaurioitunut arkistotiedosto tai asennusohjelma (epätodennäköistä).
Ongelman voi ratkaista näiden ohjeiden avulla:
  1. Varmista, että kansiot C:\Windows\Temp ja C:\Documents and Settings\KÄYTTÄJÄNIMI\Local Settings\Temp ovat olemassa
  2. Varmista seuraavien ohjeiden avulla, että TEMP- ja TMP-kansiot on mainittu Ympäristömuuttujissa:

Windows NT/2000/2003/XP: Napsauta Käynnistä, napsauta hiiren kakkospainikkeella Oma tietokone ja valitse Ominaisuudet. Valitse Lisäasetukset-välilehti ja valitse Ympäristömuuttujat.

Windows Vista: Napsauta Käynnistä, napsauta hiiren kakkospainikkeella Tietokone ja valitse Ominaisuudet. Valitse vasemmalta Järjestelmän lisäasetukset. Valitse Lisäasetukset-välilehti ja valitse Ympäristömuuttujat.
  3. Tarkista Windowsin resurssienhallinnan avulla, että Ympäristömuuttujat-kohdassa mainitut kansiot ovat olemassa. Jos ne ovat olemassa, poista ne ja luo ne uudelleen (C:\Windows\Temp ja C:\Documents and Settings\KÄYTTÄJÄNIMI\Local Settings\Temp) ja yritä sitten asentaa ESET-ohjelmisto uudelleen.
Voit myös yrittää käyttää sivustoltamme saatavaa settmp-työkalua, joka muuttaa automaattisesti sekä käyttäjän että järjestelmän TEMP- ja TMP-muuttujat arvoksi C:\Windows\Temp (varmista ensin, että C:\Windows\Temp-kansio on olemassa).

Lisätietoja levyvirheiden tarkistuksesta on tässä Microsoftin artikkelissa