Päivitystiedoston lataus epäonnistui

Jos virusmääritystietokannan päivityksen yhteydessä näkyviin tulee ”Päivitystiedoston lataus epäonnistui” -virheilmoitus, syynä voi olla yksi tai useampi seuraavista:
  • Internet-yhteyden keskeytyminen tai katkeaminen
  • Paikallisen levyn tietojen vioittuminen
  • ESET-ohjelmiston asennuksen vioittuminen
  • Vioittuneet päivityspalvelimen tiedostot (peilauspalvelinympäristö)
  • Yhteensopimattomat päivitystiedostot (ESET-tuotteen beetaversion käyttö myyntiversion päivitysten lataukseen palvelimelta).
Virhe voidaan korjata seuraavien ohjeiden avulla:
  1. Internet-yhteyden toiminta voidaan tarkistaa vierailemalla ESETin sivustolla.
  2. Päivitystoiminnon välimuisti voidaan tyhjentää seuraavasti:
    1. Avaa ohjelman pääikkuna napsauttamalla ilmoitusalueella järjestelmän kellon vieressä olevaa ESET-kuvaketta tai valitsemalla Käynnistä – Kaikki ohjelmat – ESET – ESET Smart Security tai ESET NOD32 Antivirus.
    2. Avaa lisäasetusikkuna painamalla F5.
    3. Valitse lisäasetuspuusta Päivitä. Tyhjennä päivitysvälimuisti napsauttamalla Tyhjennä....
    4. Napsauta OK ja käynnistä tietokone uudelleen.
    5. Avaa ohjelman pääikkuna ja valitse Päivitä – Päivitä virusmääritystietokanta.
    6. Jos ”Virusmääritystietokannan päivitys epäonnistui” -virheilmoitus tulee näkyviin, siirry vaiheeseen 3. Jos virheilmoitus ei tule näkyviin, päivitys on valmis.
  3. Voit poistaa kansion ”%AllUsersProfile%\Application data\ESET\ESET NOD32 Antivirus\Updfiles” ja kansion ”Charon”.
  4. ESET Smart Security: Napsauta Käynnistä – Oma tietokone ja siirry kansioon C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security.

ESET NOD32 Antivirus: Napsauta Käynnistä – Oma tietokone ja siirry kansioon C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus.
  5. Poista kaikki em0**_32.dat-tiedostot.
  6. Käynnistä tietokone uudelleen.
  7. Avaa ohjelman pääikkuna napsauttamalla ilmoitusalueella järjestelmän kellon vieressä olevaa ESET-kuvaketta tai valitsemalla Käynnistä – Kaikki ohjelmat – ESET – ESET Smart Security tai ESET NOD32 Antivirus.
  8. Valitse ohjelman pääikkunassa Päivitä ja valitse Päivitä virusmääritystietokanta. Jos ”Päivitystiedoston lataus epäonnistui” -virheilmoitus tulee näkyviin uudelleen, siirry vaiheeseen 9. Jos virheilmoitus ei tule näkyviin, päivitys on valmis.
  9. Jos ”Päivitystiedoston lataus epäonnistui” -viestiä ei saada poistettua, poista asennus, käynnistä tietokone uudelleen (TÄRKEÄÄ!) ja asenna ESET-tietoturvatuote uudelleen.