Järjestelmä jumittuu ESET-tietoturvatuotteen asennuksen jälkeen

Jos ESET-tietoturvatuote asennetaan tietokoneeseen, jossa on jo jonkin muun valmistajan virustentorjuntaohjelma, järjestelmän suorituskyky voi heiketä. Poista molempien tuotteiden asennus ja asenna ESET-ohjelmisto uudelleen tässä artikkelissa olevien tietojen avulla.

Kahta virustentorjuntasovellusta tai palomuuria ei saa olla asennettuna samanaikaisesti.

Jos tietokone jumittuu täysin eikä normaali käyttö ole mahdollista, tietokone on käynnistettävä vikasietotilassa ja ESET-palvelu on poistettava käytöstä. Käynnistä tietokone vikasietotilassa seuraavien ohjeiden mukaan.

Tietokoneen käynnistys vikasietotilassa

1. Käynnistä tietokone uudelleen. Paina käynnistyksen aikana F8-näppäintä, kunnes Windows Advanced Options Menu (Windowsin lisäasetusten valikko) tulee näkyviin. Valitse Safe Mode (vikasietotila) ja paina ENTER.

HUOMAA: Joissain näppäimistöissä on tarpeen painaa F-LOCK-näppäintä, jotta tämä toimisi.

Jos Windows Advanced Options Menu (Windowsin lisäasetusten valikko) ei tule näkyviin, käynnistä tietokone uudelleen ja yritä uudelleen.
  2. Kun käyttöjärjestelmä on käynnistynyt vikasietotilaan, valitse Käynnistä – Suorita. Käynnistä-ikkuna tulee näkyviin. Kirjoita services.msc ja napsauta OK (Windows Vista -käyttäjät: napsauta Käynnistä, kirjoita services.msc ja paina ENTER).
  3. Palvelut-ikkuna aukeaa. Paikanna luettelosta Eset Service.
  4. Napsauta palvelua hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. Määritä Käynnistystapa-asetukseksi Ei käytössä ja napsauta OK.
  5. Sulje kaikki ikkunat ja käynnistä tietokone uudelleen. Tietokoneen pitäisi nyt käynnistyä normaalisti jumittumatta. Jatka alta kaikkien virustentorjuntatuotteiden asennuksen poistoa käsittelevästä kohdasta.

Kaikkien virustentorjuntatuotteiden asennuksen poisto

1. Valitse Käynnistä – Kaikki ohjelmat – ESET – ESET NOD32 Antivirus / Smart Security – Uninstall (Asennuksen poisto).
  2. Käynnistä tietokone uudelleen (TÄRKEÄÄ!). Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, poista seuraavat kansiot:

%ProgramFiles%\ESET
    %AllUsersProfile%\Application Data\ESET
    %AppData%\ESET
  3. Poista aikaisemman virustentorjuntasovelluksen asennus. Kahta virustentorjuntasovellusta tai palomuuria ei saa olla asennettuna samanaikaisesti.
  4. Lataa ESET-tietoturvatuotteen viimeisin versio työpöydälle ja käynnistä sen asennus.

HUOMAA: On ERITTÄIN suositeltavaa, että lataat asennusohjelman uudelleen sivustolta. Näin voit varmistaa, että käytössä on viimeisin versio.